top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraOlga Mazurovová

Příspěvky z fondů prevence zdravotních pojišťoven pro rok 2024

K podpoře péče o duševní zdraví se nově přidala i OZP. Dalšími pojišťovnami, které již minulosti přispívaly na terapie nehrazené z veřejného zdravotního pojištění a nadále pokračují, jsou VZP, ČPZP, pojišťovna Škoda a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. Níže shrnuji výši příspěvku a způsob, jakým lze o něj požádat.




Všeobecná zdravotní pojišťovna (111)


Výše příspěvku: 500 Kč na sezení maximálně na 10 sezení (max. 5000 Kč)

Podmínky:

  • Při první návštěvě mi sdělte, že máte zájem o příspěvek a dejte mi své číslo pojištěnce. Vaše návštěvy a úhrady budu evidovat elektronicky v portálu VZP, což si budete moci zkontrolovat ze svého uživatelského profilu v aplikaci MojeVZP nebo na webu https://dusevnizdravi.vzp.cz/kontrola/. Již není třeba dokládat faktury.

  • Pro podporu schválení příspěvku do budoucna je žádoucí, nikoli však povinné, se zapojit do měření efektivity a zpětné vazby v terapii prostřednictvím aplikace DeePsy. Měření je jednoduché a obnáší stručný dotazník před každým sezením a po něm. Umožní nám sledovat, jak se Vám v terapii daří, a co Vám vyhovuje nebo nevyhovuje na mojí práci. VZP a výzkumníci pracují s anonymizovanými daty všech zapojených klientů, nikoli s Vašimi konkrétními odpověďmi.

  • Pro čerpání příspěvku v průběhu nebo po skončení daných deseti sezení budete potřebovat vyplněný on-line dotazník Průzkum spokojenosti (vyplňuje se po posledním sezení). Žádost podáte jednoduše přes aplikaci Moje VZP nebo na pobočce.

VZP - informace o příspěvku a průzkum spokojenosti: https://dusevnizdravi.vzp.cz/informace-o-prispevku/



Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (205)


Výše příspěvku: 500 Kč na sezení maximálně na 5 sezení (max. 2500 Kč)

Podmínky:

  • Příspěvek můžete čerpat na základě předložení dokladu o úhradě, občanského průkazu a čísla účtu. Doklady o úhradě musí být vystaveny v období od 1.1.24 do 31.12.24. Příspěvek může být čerpán do 3 měsíců od vystavení dokladu, nejpozději do konce roku 2024.

ČPZP - informace o příspěvku a podmínky čerpání: https://cpzp.cz/preventivni-program/73 



Zaměstnanecká pojišťovna Škoda (209)


Výše příspěvku: do 4000 Kč

Podmínky:

  • Příspěvek pro podporu péče o duševní zdraví lze čerpat po předložení dokladu o absolvování psychoterapeutického sezení. Doklady o úhradě musí být vystaveny v období od 1.1.24 do 31.12.24. Příspěvek může být čerpán do 3 měsíců od vystavení dokladu, nejpozději do konce roku 2024.

Pojišťovna Škoda - informace o programu: https://www.zpskoda.cz/dusevni-zdravi



Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (211)


Výše příspěvku: 400 Kč na sezení maximálně na 10 sezení (max. 4000 Kč)

Podmínky:

  • Příspěvek můžete čerpat na základě předložení dokladu o úhradě, který není starší než tři měsíce. Pokud předkládáte více dokladů, lhůta se počítá od nejnovějšího.

ZP MV ČR - informace o příspěvku a podmínky čerpání: https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prevenci/psychoterapeuticke-poradenstvi



Oborová zdravotní pojišťovna (207)


Výše příspěvku: až 10 000 Kč - konkrétní výše se odvíjí od počtu kreditů, které máte u pojišťovny, a to poměrem 1:10, např. za 100 kreditů si můžete nechat proplatit 1000 Kč za terapii.

Podmínky:

  • Příspěvek lze čerpat na základě dokladu o úhradě a jeho výše je závislá na počtu kreditů.

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page