top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraOlga Mazurovová

Příspěvek z fondů prevence zdravotních pojišťoven pro rok 2023

Aktualizováno: 8. 2. 2023

Některé zdravotní pojišťovny v čele s VZP již v minulém roce přispívaly na terapie nehrazené z veřejného zdravotního pojištění. V roce 2023 bude podpora VZP, ČPZP a pojišťovny Škoda pokračovat. Jako novinku nabízí podporu psychoterapie i Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. Zde shrnuji, jak o příspěvek žádat, a které další pojišťovny zvažují podporu péče o duševní zdraví.



Všeobecná zdravotní pojišťovna (111)


Výše příspěvku: 500 Kč na sezení maximálně na 10 sezení (max. 5000 Kč)

Podmínky:

  • Před první návštěvou, na kterou budete příspěvek čerpat, je třeba zažádat o "Poukaz pro klienta" prostřednictvím e-mailu opatrujse@vzp.cz nebo osobně na pobočce. Tento poukaz mi ukážete na papíru nebo v mobilu nebo zašlete mailem. Výjimku tvoří sezení uskutečněná v prosinci 2022, na která VZP také přispěje, pokud zažádáte o Poukaz do 31.1.2023.

  • Vaše návštěvy budu evidovat elektronicky v portálu VZP, což si budete moci zkontrolovat ze svého uživatelského profilu tamtéž po zadání ID Poukazu.

  • Pro čerpání příspěvku je třeba se zapojit do měření efektivity a zpětné vazby v terapii prostřednictvím aplikace DeePsy. Měření je jednoduché a obnáší stručný dotazník před každým sezením a po něm. Umožní nám sledovat, jak se Vám v terapii daří, a co Vám vyhovuje nebo nevyhovuje na mojí práci. VZP a výzkumníci pracují s anonymizovanými daty všech zapojených klientů, nikoli s Vašimi konkrétními odpověďmi.

  • Pro čerpání příspěvku v průběhu nebo po skončení daných deseti sezení budete potřebovat: Poukaz pro klienta, formulář Žádost o příspěvek (není vyžadován, pokud žádáte prostřednictvím aplikace Moje VZP nebo na pobočce), platební doklady potvrzující úhradu sezení, vyplněný on-line dotazník Průzkum spokojenosti (vyplňuje se po posledním sezení).

VZP - informace o příspěvku a průzkum spokojenosti: https://dusevnizdravi.vzp.cz/psp-dotaznik-spokojenosti/



Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (205)


Výše příspěvku: 500 Kč na sezení maximálně na 5 sezení (max. 2500 Kč)

Podmínky:

  • Příspěvek můžete čerpat na základě předložení dokladu o úhradě, občanského průkazu a čísla účtu. Doklady o úhradě musí být vystaveny v období od 1.1.23 do 31.12.23. Příspěvek může být čerpán do 3 měsíců od vystavení dokladu, nejpozději do konce roku 2023.

ČPZP - informace o příspěvku a podmínky čerpání: https://cpzp.cz/preventivni-program/73



Zaměstnanecká pojišťovna Škoda (209)


Výše příspěvku: 2000 Kč

Podmínky:

  • Příspěvek pro podporu péče o duševní zdraví lze čerpat po předložení dokladu o absolvování psychoterapeutického sezení.



Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (211)


Výše příspěvku: 400 Kč na sezení maximálně na 10 sezení (max. 4000 Kč)

Podmínky:

  • Příspěvek můžete čerpat na základě předložení dokladu o úhradě, který není starší než tři měsíce. Pokud předkládáte více dokladů, lhůta se počítá od nejnovějšího.

ZP MV ČR - informace o příspěvku a podmínky čerpání: https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prevenci/psychoterapeuticke-poradenstvi



Oborová zdravotní pojišťovna (207)


Jednání mezi pojišťovnou a naší profesní organizací ČAP probíhají a snad v letošním roce i tato pojišťovna nabídne péči o duševní zdraví v rámci svých bonusových programů.



Aktualizace: 8.2.23

90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page